"Toernooi 6x6 kwart veld voor jeugd onder 8 jaar"

27 oktober 2019

Terug

XerxesDZB locatie tweede editie

 

Pim Blokland bereikte afgelopen weekeinde als founder en bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen overeenstemming met het bestuur van de Rotterdamse eersteklasser over de organisatie van het levende eerbetoon aan de voormalige middenvelder van Feyenoord. Rotterdamse Sporticonen, een stichting met de ANBI-status van goed doel, organiseert in 2018 zestien gratis evenementen voor kinderen met de naam van iconische Rotterdamse sporters. Op de lijst van evenementen staan zes voetbaltoernooien, waarvan de Dirk Kuyt in samenwerking met diens Dirk Kuyt Foundation alleen voor kinderen met een beperking is. Het evenement vond in februari plaats in de WION-hal in Rotterdam.

 

De Willem van Hanegem Cup werd in 2017 voor de eerste maal gehouden en werd gewonnen door de onder dertien jaar jeugd van Sparta. In de finale was de Kasteel-club met 1-0 te sterk voor de winnaar van de Stefan de Vrij Cup in 2017, PVCV uit Vleuten. Met de samenwerking met XerxesDZB kiest Rotterdamse Sporticonen bewust voor een club waar de Kromme in het verleden voor speelde. De middenvelder verhuisde in het begin van zijn loopbaan van het Utrechtse Velox naar XerxesDZB. Daar plukte Feyenoord de middenvelder vervolgens weg.  

 

Met Feyenoord won Van Hanegem drie landstitels en won hij de KNVB beker, UEFA Cup, Europa Cup en Wereldbeker. Met de gouden generatie van 1974 verloor de middenvelder de finale van het WK in Duitsland van het gastland (2-1).